Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Η ισλαμοφασιστική τρομοκρατία γυρνάει στον τόπο που τη γέννησε

Ας ξεκινήσω από μια απαραίτητη διευκρίνηση...

Το ISIS δημιουργήθηκε στη Δυτική Ευρώπη και όχι φυσικά στη Συρία. Είναι ένα ''μεταφερόμενο'' φαινόμενο το οποίο χρηματοδοτήθηκε και ανδρώθηκε μέσα σε τρομοκρατικούς πυρήνες στη Δ. Ευρώπη και αυτό φάνηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο με τη μεταφορά χιλιάδων ατόμων προς τη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του ισλαμικού κράτους.

Οι πυρήνες αυτοί όμως παρέμειναν σε αυτές τις χώρες (Γαλλία, Μ. Βρετανία) και από τη στιγμή που για πρώτη φορά υπήρξε μετά από πολλά χρόνια μια δυναμική (εν μέρει) αντίδραση, κυρίως λόγω του προσφυγικού προβλήματος, από αυτές τις χώρες για να αντιμετωπιστεί (και όχι να συντηρηθεί, όπως γινόνταν μέχρι σήμερα) το ζήτημα του ISIS, αποφάσισαν να αντιδράσουν.

Οι τρομοκράτες που αιματοκύλησαν το Παρίσι, είναι Γάλλοι πολίτες! Δεν είχαν ''εσωτερική βοήθεια'', όπως είπε ο Ολάντ, αλλά από εκεί προέρχονται. Οι τρομοκράτες του ISIS είναι κατά κύριο λόγο Γάλλοι, Άγγλοι και Αμερικάνοι. Οπότε είναι λογικό να λειτουργούν ακόμα αυτοί οι πυρήνες στις χώρες της Δ. Ευρώπης και δεν ισχύει αυτό που λένε διάφοροι ότι μαζί με τις ροές προσφύγων έρχονται και ισλαμοφασίστες στην Ευρώπη. Υπήρχαν ισλαμοφασίστες στην Ευρώπη και μέσω αντίθετων ροών πήγαιναν στη Συρία να πολεμήσουν υπέρ του ISIS.


Αυτοί λοιπόν που παρέμειναν στην Ευρώπη, οργάνωσαν και οργανώνουν τέτοια χτυπήματα. Και τέτοια χτυπήματα υπάρχουν στις χώρες της Δ. Ευρώπης αλλά και στη Τουρκία που είναι μια χώρα που συντηρεί τέτοιους πυρήνες τζιχαντιστών. Θα ήταν λάθος να θεωρηθεί ότι τα χτυπήματα στη Γαλλία δεν έχουν σχέση με τις βομβιστικές επιθέσεις πριν λίγο καιρό στη Τουρκία.

Θα αναρωτηθεί κάποιος...Μα αφού γνώριζαν την υπάρξη τους, γιατί δεν έκαναν κάτι για να τους εμποδίσουν;

Η απάντηση είναι απλή. Οι ίδιες οι κυβερνήσεις τους δημιούργησαν και τους συντήρησαν, γιατί υπακούαν στα σχέδια της Δ. Ευρώπης και κατά κύριο λόγο της Γαλλίας που πριν την έλευση του Άσαντ είχαν την πρωτοκαθεδρία στα δρώμενα της Συρίας. Ο κύριος στόχος αυτής της πολιτικής ήταν να πέσει το καθεστώς Άσαντ με κάθε κόστος.

Δημιούργησαν αυτούς τους πυρήνες και συντήρησαν ως ένα βαθμό υπόγεια -και όχι εμφανώς - αυτή τη ροή χρηματοδότησης με όπλα και με χρήματα αυτού του γεγονότος που ονομάζεται αυτή τη στιγμή ''Καταστροφή της Συρίας''.

Φυσικά, εθελοντές υπέρ του ISIS υπήρξαν και σε άλλες χώρες προτεκτοράτα όπως το Κόσοβο και χώρες της Μέσης Ανατολής όπως Αραβικά εμιράτα και η Σαουδική Αραβία πρωτίστως, που συντηρούν αυτό το φαινόμενο.

Στην ουσία μιλάμε για ένα ''εισαγόμενο'' φαινόμενο στη Συρία από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες της χθεσινής επίθεσης στο Παρίσι, οι δράστες δεν ήταν άνθρωποι με διαφορετικά φυσιογνωμικά ή γλωσσικά χαρακτηριστικά από τους Γάλλους πολίτες.

Για να χτυπηθεί το ΄''κακό'' πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του και η ρίζα του δεν είναι στη Συρία αλλά εδώ, στη γειτονιά μας...στην Ευρώπη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου