Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Πάρκο Μπότσαρη με Ηλέκτρας

Απ' οσο γνωρίζω από άνθρωπο ο οποίος εργάζεται στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπάρχει οδηγία στους υπαλλήλους καθαριότητας να χρησιμοποιούν γάντια γιατί υπάρχουν παντού πεταμένες χρησιμοποιημένες σύριγγες. Μάλιστα, πριν καιρό ένα πρωι ημουνα παρόν όταν βρέθηκε νεκρός ένας άντρας σε ενα παγκάκι. Στην ουσία το πάρκο ειναι στέκι, εκτός κάποιων ηλικιωμένων, χρηστών ναρκωτικών και αστέγων.
Αυτό που έχω να προτείνω είναι το εξής (όχι οτι τρεφω αυταπάτες ότι κατι μπορει να γίνει, αλλά ποτέ δε ξέρεις....). O χώρος μπορεί να ανακατασκευαστεί και να γίνει χώρος στάθμευσης για τους κατοίκους της περιοχής. Έτσι κι αλλιώς σπάνια θα δεις παιδιά ή κατοίκους της περιοχής να χρησιμοποιούν το χώρο. 

 
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό ο χώρος επαρκεί για 70-80 αυτοκίνητα. Σαν νούμερο δεν είναι μεγάλο, αλλά μπορεί να καλυτερέψει ως ένα βαθμό το πρόβλημα στάθμευσης, λαμβάνοτας σοβαρά υπ' οψιν ότι στη περιοχή αυτή γίνονται δυο λαϊκές την εβδομάδα. Κάθε Δευτέρα στην οδό Μητροπούλου και κάθε Παρασκευή στην οδό Χαλκιδικής. Βασική προϋπόθεση, θα είναι να δοθούν καρτες στους κατοίκους (μαγνητικές) για να χρησιμοποιούν το χώρο και να μη γίνει το πάρκιγκ της διπλανής ταβέρνας.
Οι κάρτες αυτές δεν θα είναι μόνιμες, καθώς θα αλλάζουν κάθε δυο μήνες (με εξαίρεση ίσως τη περιόδο Ιουλίου-Αυγούστου που το πρόβλημα στάθμευσης βελτιώνεται αισθητά).

Σε μια βεβαρημένη οικιστικά και περιβαλλοντικά περιοχή, πρέπει να υπάρξουν βαθιές τομές με αποφασιστικότητα ως προς την βελτίωση της ποιότητας ζωής κι εν γένει της καθημερινότητας των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Και οχι, με κατι τέτοιο δεν πλήτουμε το περιβάλλον μιας και τα δέντρα περιμετρικά μπορούν να παραμείνουν. 

Μια άλλη πρόταση, που φαντάζει υπερβολική ίσως, ειναι να αναπλαστεί το ''πάρκο'' και να γίνει πραγματικό ΠΑΡΚΟ και παράλληλα να κατασκευαστεί υπόγειο πάρκιγκ. Και η περιοχή θα αναβαθμιστεί και χώρος αναψυχής θα είναι αλλά και οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μεγάλες αποστάσεις και επίσης με τις πενιχρές τους συντάξεις δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαίνουν σε κάποιο καφέ και με ένα υπόγειο πάρκιγκ 70-80 θέσεων βοηθούμε αποφασιστικά στο πρόβλημα στάθμευσης. 
 
Ενδεικτικά να πω, για όσους γνωρίζουν τη περιοχή, 70 αυτοκίνητα είναι περίπου τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν στην οδό Χαλκιδικής απο τη Μπότσαρη εώς την Ανδρεοπούλου. Σημαντικός αριθμός νομίζω. Η αμέσως κίνηση θα είναι να καταπολεμηθεί η ασχήμια των διπλοπαρκαρισμένων που ως επι το πλείστον ανήκουν στους θαμώνες της παρακείμενης ταβέρνας αλλά και καλομαθημένους συμπολίτες μας, που δεν θέλουν να περπάτησουν 5 μέτρα παραπάνω μήπως και ιδρώσουν τις μασχάλες τους...


Σε συνδυασμό με τη πρόταση για τη Μπότσαρη και τη Συνδίκα που έχω προαναφέρει, μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα ως προς τη σωστή κατεύθυνση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου