Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Τι απέγινε η παράταξη Μάτη;

Από τα στενά στελέχη τέσσερις ακολούθησαν το δρόμο του επικεφαλής και είναι στο συνδυασμό Καλαφάτη. Ποιοι τράβηξαν για άλλες… πολιτείες και ποιοι ακόμη «ψάχνονται»

Τέσσερις στενοί συνεργάτες του κ. Χρήστου Μάτη τον ακολουθούν στο νέο του εγχείρημα της σύμπραξης με τον κ. Σταύρο Καλαφάτη, στην προσπάθεια να διεκδικήσουν τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο κ. Μάτης που απέσυρε τη δική του υποψηφιότητα για δήμαρχος και ακολούθως συντάχθηκε με τον κ. Καλαφάτη δεν είναι ο μόνος της –τέως- παράταξής του που είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Εντάξει».

Τον ακολούθησαν η κ. Στυλιανή Αβραμίδου, υπεύθυνη διαχείρισης μεταφραστικών έργων, πρώτη σε σταυρούς στις εκλογές του 2010 από την παράταξη Μάτη και αδελφή της συζύγου του, ο αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός, Κωνσταντίνος Καλοκύρης, ο καταστηματάρχης που έγινε γνωστός για την απεργία πείνας που έκανε στην οδό Δελφών, Ζαφείριος Τζιούτζιας και ο πρώην ναυτικός διοικητής Βορείου Ελλάδος, Δημήτριος Τσαϊλάς, που ήταν υπεύθυνος οργανωτικού.

Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και οι υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι, Νικόλαος Δήμος και Δημήτριος Φωκάς.

Αντιθέτως, δεν τον ακολούθησαν ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ κι από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ομάδας του 2010, Νικόλαος Παγώνης, ο οποίος είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον κ. Μάρκο Μπόλαρη, ο Δημήτριος Καλαφάτης, ο Πάνος Ζέρβας, ο οποίος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Σπύρου Κουζινόπουλου στο δήμο Θερμαϊκού και ο κουμπάρος του, Ιωάννης Παπαπανάγου.

Η απόσυρση του κ. Μάτη από την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία και η σύμπραξή του σε λίγες μέρες με τον κ. Καλαφάτη εξακολουθεί να προκαλεί συζητήσεις, ειδικά σε εκείνους που υποστηρίζουν τον κ. Μάτη από το 2010.

Οι απόψεις ποικίλουν, καθώς κάποιοι θεωρούν ότι ο κ. Μάτης θα μπορέσει έτσι να συνεχίσει τη γόνιμη (όπως τη χαρακτηρίζουν) παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο είτε από την πλευρά της διοίκησης, είτε από την αντιπολίτευση, ενώ άλλοι θεωρούν την απόφασή του λανθασμένη και υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να επιμείνει στην υποψηφιότητά του.

Ορισμένοι από τους τελευταίους μάλιστα έχουν προαναγγείλει την οργάνωση συνάντησης απόψε, ώστε να εξετάσουν άλλες… διεξόδους, γνωρίζοντας πως η προθεσμία για τυχόν υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει πλέον παρέλθει. Είναι σαφές πως πρόκειται περισσότερο για ζυμώσεις και προβληματισμούς, παρά για κινήσεις ενάντια στον ίδιο τον κ. Μάτη.

Κάτι που πρέπει να πιστωθεί στον τελευταίο, καθώς φρόντισε να διατηρήσει καλές σχέσεις ακόμη και με όσους διαφωνούσαν με την απόφασή του να συμπράξει με τον κ. Καλαφάτη. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τις εξελίξεις οι τόνοι στην πρώην παράταξη Μάτη δεν ανέβηκαν, κανείς δεν καταφέρθηκε δημοσίως εναντίον του και η απόφασή του αντιμετωπίστηκε με σεβασμό. Κι αυτό επειδή από όλα τα στελέχη της συγκεκριμένης παράταξης αναγνωρίζεται το έργο που επιτέλεσε επί 3,5 χρόνια ο κ. Μάτης στο δημοτικό συμβούλιο και η συνέπειά του στην αντιπολίτευση απέναντι στη διοίκηση Μπουτάρη.

Πάντως, με μια πρώτη ματιά, φαίνεται ότι εκείνοι που δε μετακομίζουν προς τον κ. Καλαφάτη είναι κυρίως στελέχη τα οποία ήταν μαζί με τον κ. Μάτη προτού τα σπάσει με τους Οικολόγους Πράσινους (εξαιρείται η κ. Αβραμίδου). Αντιθέτως, μαζί του συντάσσονται οι περισσότεροι από εκείνους που άγγιξε με την αντιπολιτευτική του δράση στο δημοτικό συμβούλιο, δηλαδή τα κεντροδεξιά στελέχη που εντάχθηκαν στη συνέχεια στην παράταξή του, εκτιμώντας τη δυναμική παρουσία του και τον αντιπολιτευτικό λόγο του.

Τάσος Τασιούλας - voria.gr




Οι απαντήσεις....λίαν συντόμως. Υπομονή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου