Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

''Η παράταξη Μάτη''

Με αφορμή το σημερινό άρθρο στη Voria.gr και με τίτλο '' Τι απέγινε η παράταξη Μάτη'' του δημοσιογράφου Τ. Τασιούλα θέλω να γράψω κάποια πράγματα:

Διευκρινίζω ότι τα παρακάτω είναι αποκλειστικά δική μου τοποθέτηση και δεν εκπροσωπώ ούτε τον συνδυασμό αλλά ούτε και τους υπόλοιπους συνυποψηφίους μου. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ανακοίνωση που θα είναι και οι θέση των περισσοτέρων απο εμάς.

Θα ξεκινήσω επισημαίνοντας στον κ. Τασιούλα ότι η παράταξη δεν ονομάζονταν ''Παράταξη Μάτη'' αλλά ''Θεσσαλονίκη - Πόλη για μας''. Βέβαια, για να την αποκαλεί ''τέως'' θα γνωρίζει κάτι παραπάνω μιας κι εγώ δεν έχω κάποια ''επίσημη'' ενημέρωση.

Επίσης σε αυτούς που δεν ακολούθησαν, θα προσθέσω και τον εαυτό μου. Τους τελευταίους μήνες προσέφερα πολλά από προσωπική εργασία, χρόνο, ιδέες και ότι άλλο πίστευα οτι μπορεί να βοηθήσει τον συνδυασμό να πετύχει τους στόχους του.
Αιφνιδιάστηκα (όπως και πολλοί άλλοι συνυποψήφιοι μου) από την απόφαση για μη κάθοδο στις εκλογές και ακόμη περισσότερο από τον γάμο με τη παράταξη του κ. Καλαφάτη. O Χρήστος Μάτης έκρινε ότι αυτή είναι η ενδεδειγμένη κίνηση τη συγκεκριμένη στιγμή και αυτό έπραξε. Εγω του ευχήθηκα καλή επιτυχία (όπως και στους υπόλοιπους συνυποψηφίους μου που τον ακολούθησαν), αλλά ως εκεί! Η συνείδησή μου και οι αρχές μου, δεν μου επέτρεψαν να ακολουθήσω. Ο καθένας μας θα κριθεί από τις πράξεις του εν καιρώ....

Συνεχίζω.....

Δεν το κρύβω οτι διαβάζοντας αυτό, συνειδητοποίησα ότι ίσως και οι τοίχοι να έχουν αυτιά:


''Ορισμένοι από τους τελευταίους μάλιστα έχουν προαναγγείλει την οργάνωση συνάντησης απόψε, ώστε να εξετάσουν άλλες… διεξόδους.....''

Πρέπει να έχετε ή μαντικές ικανότητες ή πολύ καλούς πληροφοριοδότες. Σας συγχαίρω γι' αυτό. Αν και δώσατε δείγματα γραφής και πριν το Πάσχα, όταν γράφατε:

''Την προηγούμενη εβδομάδα, όπως πληροφορούμαστε, ένα δεκαμελές κλειστό όργανο της παράταξης (με ανθρώπους που είναι μαζί με τον κ. Μάτη από το 2010) συνήλθε για να συζητήσει την εκστρατεία της παράταξης.

Εκεί ετέθη το ζήτημα του κόστους της προεκλογικής μάχης. Τα περισσότερα από 10.000 ευρώ, που χρειάζονται για έναν προεκλογικό αγώνα αξιώσεων δεν υπήρχαν. Διάθεση να αναζητηθούν επιχειρηματίες – χρηματοδότες επίσης δεν υπήρχε, διότι δηλώθηκε πως κανείς στην παράταξη δεν είναι διατεθειμένος να δώσει μετέπειτα ανταλλάγματα, οπότε την προηγούμενη Τετάρτη σε συνέλευση της παράταξης στο δημαρχείο αναζητήθηκαν δυνατότητες χρηματοδότησης της εκστρατείας με άλλους τρόπους (π.χ. συνεισφορά υποψηφίων κτλ.).

(....) Στόχος ορισμένων μελών της παράταξης ήταν η εκλογή περισσοτέρων του ενός δημοτικών συμβούλων στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Οπότε εκστρατεία στο μίνιμουμ των περίπου 3.000 ευρώ δεν μπορούσε να γίνει. (....) Έτσι σε μια ακόμη πιο κλειστή συνάντηση το προηγούμενο Σάββατο αποφασίστηκε ουσιαστικά η απόσυρση από την προεκλογική εκστρατεία και η διάλυση της παράταξης. Ακολούθησε η ανακοίνωση της απόσυρσης της υποψηφιότητας την Κυριακή.

Εκείνο που «ενόχλησε» όμως ορισμένα στελέχη, μέλη και φίλους της παράταξης Μάτη ήταν η ανακοίνωση της παράταξης «Εντάξει» του κ. Σταύρου Καλαφάτη, που προϊδέαζε για συμπόρευση με τον κ. Μάτη (ήταν προσωπική η ανακοίνωση). Οι αντιδράσεις στο πρόσωπο του κ. Μάτη προέρχονται κυρίως από τα μη «δεξιόστροφα» στελέχη της παράταξής του, τα οποία μιλώντας στη Voria.gr έκαναν λόγο για «υπόγεια συμφωνία», για «προσπάθεια να ακυρωθεί το εγχείρημα διότι είχε προηγηθεί συμφωνία με τον κ. Καλαφάτη» και για «παραβίαση της μέχρι τότε λογικής της παράταξης ότι Μπουτάρης και Καλαφάτης είναι το ίδιο».''

Θα επαναλάβω, ότι έχετε εξαιρετικούς πληροφοριοδότες! Μένω έκπληκτος για το πόσα πράγματα βγήκαν προς τα έξω μέσα απο δύο...κλειστές συναντήσεις (στις οποίες ήμουν παρόν).

Να σας ενημερώσω ότι ένας από αυτούς αυτός που αντέδρασε στη λογική σύμπλευσης με τον συνδυασμό του κ. Καλαφάτη ήμουν κι εγώ και μάλιστα αντέδρασα με αρκετά ''γλαφυρό'' τρόπο. Δεν έχω τίποτα με τον κ. Καλαφάτη, αλλά αποδέχθηκα τη πρόσκληση του Χρήστου Μάτη γιατί πίστεψα στην ανεξάρτητη φωνή του (μας) και τη θέση αυτή δεν είχα πρόθεση να την αλλάξω.

Γράφετε: ''Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τις εξελίξεις οι τόνοι στην πρώην παράταξη Μάτη δεν ανέβηκαν, κανείς δεν καταφέρθηκε δημοσίως εναντίον του και η απόφασή του αντιμετωπίστηκε με σεβασμό.''

Γιατί τι άλλο περιμενατε δηλαδή. Να βγάλουμε ανακοίνωση και να βρίζουμε τον κ. Μάτη; Το ότι σεβομαι την απόφαση του δεν σημαίνει ότι την αποδέχομαι κιόλας.

Γράφετε παρακάτω: ''Πάντως, με μια πρώτη ματιά, φαίνεται ότι εκείνοι που δε μετακομίζουν προς τον κ. Καλαφάτη είναι κυρίως στελέχη τα οποία ήταν μαζί με τον κ. Μάτη προτού τα σπάσει με τους Οικολόγους Πράσινους (εξαιρείται η κ. Αβραμίδου). Αντιθέτως, μαζί του συντάσσονται οι περισσότεροι από εκείνους που άγγιξε με την αντιπολιτευτική του δράση στο δημοτικό συμβούλιο, δηλαδή τα κεντροδεξιά στελέχη που εντάχθηκαν στη συνέχεια στην παράταξή του, εκτιμώντας τη δυναμική παρουσία του και τον αντιπολιτευτικό λόγο του.''

Εγω δεν ανήκω ούτε στους Οικολόγους, ούτε στη κεντροδεξιά....Ακολούθησα τον Χρήστο Μάτη γιατί εκτίμησα κάποια πράγματα σε αυτόν και πείστηκα για το ''αγνό'' των προθέσεων του. Αν έκανα καλά ή όχι, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Δεν θα το κουράσω άλλο....Είναι δεδομένο, ότι για εμάς που βρεθήκαμε ξαφνικά 4 εβδομάδες πριν τις εκλογές, εκτός των ''εξελίξεων'' είναι μια δύσκολη και ''μπερδεμένη'' περίοδος. Μετά τις εκλογές το θεωρώ δεδομένο ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις για το μέλλον μας ως δημοτική παράταξη και ως ενεργοί πολίτες αυτής της πόλης. Δεν προτίθεμαι να μπω σε κανένα παιχνίδι αντιπαράθεσης και απόδοσης ευθυνών, αυτή τη στιγμή. Είναι προφανές ότι έγιναν λάθη τα οποία στο τέλος μας εξέθεσαν και ως άτομα. Έχουμε πολύ χρόνο για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για το αύριο......

Θα δανειστώ τον τίτλο ενός αγαπημένου μου παλιού τραγουδιού για να κλείσω:
Silence is Golden.

ΜΦΧ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΓΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου