Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Καλύτερα να προλαμβάνουμε....



Λίγο μετά τη Μ. Μπότσαρη επί της Β. Όλγας, μπροστά στο σχολείο (89o Δημοτικό).

Κοντά μια δεκαετία που είμαι κάτοικος της περιοχής, παρατηρώ ότι ειναι θέμα τύχης το ότι δεν έχει γίνει κάποιο ατύχημα εκεί. Κι αυτό γιατί ο κόσμος περνάει αναμεσα απο τα αυτοκίνητα (οταν θα σταματήσουν στο φανάρι της Κ. Αιτωλού) ή θα τρέξουν γρήγορα απέναντι όταν θεωρήσουν οτι προλαβαίνουν να το κάνουν...

Aυτό συμβαίνει γιατί οι διαβάσεις είναι αρκετά μακριά και καλώς ή κακώς, κανείς δεν περπατάει μέχρι εκεί.


Βέβαια, έχω δει και άτομα με κινητικά προβλήματα να προσπαθούν να περάσουν και να προσμένουν στη καλή θέληση των οδηγών, με οτι κινδύνους συνεπάγεται αυτό

Γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο, αν λάβουμε υπ' όψιν ότι λόγω των διπλοτριπλοπαρκαρισμένων κυρίως μπροστά στο ταχυδρομείο, μπορεί να ξαφνικά ενώ ο δρόμος είναι άδειος να δεις ξαφνικά μπροστά σου κάποιο αυτοκίνητο που ξεπαρκάρει.

Πληροφοριακά να αναφέρω, ότι εκτός του Δημοτικού Σχολείου, υπάρχει λίγο πιο κάτω νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο, κλινική, το Ταχυδρομείο και σε μια ακτίνα 60-70 μέτρων περιμετρικά τέσσερις τράπεζες.



Αυτό που θα πρότεινα, ειναι ή να μπουν ανακλαστικά ''μάτια γάτας'' στο οδόστρωμα με την απαραίτητη σήμανση και διαγράμμιση ή (και) φανάρια με πορτοκαλί φωτισμό (με xenon ή LED λάμπες που αναβοσβήνουν) έτσι ώστε να εφιστούν τη προσοχή των οδηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου