Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Μπουτάρης: Πάμε στην Αθήνα να πιάσουμε την κυβέρνηση από το λαιμό....


Πρωτοβουλία Μπουτάρη για κάθοδο των δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ώστε να έρθουν τουλάχιστον 50 άτομα στην Τροχαία Θεσσαλονίκης



Προσκλητήριο σε όλους τους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης θα απευθύνει ο Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού λύση στο τεράστιο πρόβλημα της αστυνόμευσης, που έχει μετατραπεί σε γάγγραινα της πόλης.
Ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καλέσει όλους τους δημάρχους να επισκεφτούν μετά τον ανασχηματισμό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αίτημα να έρθουν τουλάχιστον 50 άτομα στην Τροχαία Θεσσαλονίκης.

«Όλοι οι δήμαρχοι να πάμε στην Αθήνα και να πιάσουμε την κυβέρνηση από το λαιμό. Δε θα φύγουμε από το υπουργείο εάν δε μας υπογράψει (όχι να υποσχεθεί να υπογράψει…) ο όποιος υπουργός είναι ότι θα έρθουν άμεσα στην Τροχαία 50 άτομα. Μας έχει τσακίσει αυτό το θέμα. Υπάρχει αντικοινωνική συμπεριφορά και πρέπει να την πολεμήσουμε. Όχι να παίρνουν πινακίδες, να κατάσχουν αμάξια. Δεν πάει άλλο με το μπάχαλο στους δρόμους. Η πόλη δε λειτουργεί χωρίς αστυνόμευση και η Τροχαία δεν μπορεί να κάνει τίποτα, διότι είναι αποδυναμωμένη πλήρως», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης θα αναλάβει την πρωτοβουλία, ώστε στα πρότυπα της προσπάθειας που έγινε για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ να ασκηθεί «αφόρητη» πίεση στην κυβέρνηση για να διαθέσει ικανό αριθμό αστυνομικών, που θα περιπολούν και θα βάλουν μια τάξη στη χαώδη κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στους δρόμους της πόλης, παρότι λόγω κρίσης ο αριθμός των κυκλοφορούντων οχημάτων έχει μειωθεί κατά 30%!

Ο κ. Μπουτάρης έχει εκφράσει πολλές φορές τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η πόλη δεν αστυνομεύεται στην ουσία και ειδικά μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Δεν επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς γνωρίζει ότι το προσωπικό είναι ανεπαρκές για να καλύψει έστω και τις στοιχειώδεις ανάγκες.

Όμως με τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα η παράνομη στάση και στάθμευση, η παραβίαση των λεωφορειολωρίδων και η παραβατικότητα στους δρόμους, ο κ. Μπουτάρης δηλώνει οργισμένος και αγανακτισμένος και τονίζει ότι με την ανοχή και την υπομονή δε γίνεται τίποτα. Γι’ αυτό και αποφάσισε να πιέσει την κυβέρνηση, την οποία θεωρεί κύρια υπεύθυνη για την κατάσταση, ώστε να ενισχυθεί η δύναμη της Τροχαίας και να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι, για να περιοριστεί η αυθαιρεσία.


Πηγή: Voria.gr, Τάσος Τασιούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου