Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Οδός ''Αλκέτα Παναγούλια''....

Διαβάζω τις τελευταίες μέρες, ότι με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δρόμος που βρίσκεται παραπλεύρως της θύρας 3 του «Κλ. Βικελίδης», μετονομάζεται σε οδό Αλκέτα Παναγούλια!

Και ότι ''πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος με αυτό τον τρόπο τιμά τη μνήμη ενός ανθρώπου που προσέφερε τα μέγιστα όχι μόνο στον Άρη, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ ήταν και ο προπονητής με τον οποίο η Εθνική Ελλάδος μετείχε για πρώτη φορά σε Μουντιάλ, πριν είκοσι χρόνια στην Αμερική''.

Η απορία μου εύλογη....Για όσους γνωρίζουν, ο ''δρομος'' παραπλέυρως της θύρας ''3'' του ''Κλ. Βικελίδης'' είναι ένα σοκάκι με πλάτος 1,5 μέτρο....

Αυτή είναι η ''τιμή'' του δήμου στον Αλκέτα Παναγούλια; Και εξηγούμαι...Δεν λέω ότι πρέπει ο δήμος -ντε και καλά- να τιμήσει τη μνήμη και τη προσφορά του, αλλά μιας και πήρε αυτή την απόφαση τουλάχιστον ας της δώσει την αξία που της αρμόζει. Μάλλον η απόφαση πάρθηκε με ''ελαφρά τη καρδία''.

Θα πρότεινα, η ονοματοδοσία να γίνει στην οδό ''Αλκμήνης''....Εκτός κι αν θεωρούνε ότι ειναι σημαντικότερη η παραμονή της υπαρχούσης ονομασίας, για ιστορικούς ας πούμε λόγους.

Ας το δούνε εκεί στη ΠΑΕ Άρης, πριν βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου