Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ας μιλήσουμε (και) για τα ζώα.....





Η δικη μου φιλοσοφία είναι ότι πρωταρχικός στόχος κάποιου που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά είναι η προσφορά και όχι το κέρδος. Αντιλαμβάνομαι ότι ακούγεται ''Μαυρογυαλούρικος'' ξύλινος λόγος αλλά ευελπιστώ στη καλή διάθεση σας....

Ένα μεγάλο θέμα (κάποιοι ίσως να το αποκαλούν πρόβλημα) είναι τα αδεσποτα στους δρόμους της πόλης. Αποτέλεσμα της ανύπαρκτης φιλοζωικής παιδείας, ευαισθησίας, θέλησης και παντελούς πληροφόρησης...

Θα ήθελα να αναφέρω εξ' αρχής ότι είμαι φιλόζωος και ως εκ τούτου έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν τα ζώα.

Η σημερινή κατάσταση στο δήμο μας είναι η εξής: Υπάρχει ένα υποτυπώδες κτηνιατρείο που περιστασιακά πηγαίνουν ζώα (συνήθως σκυλιά) για στείρωση και μετά τα αφήνουν ελεύθερα. Είναι αυτό λύση; Προφανώς όχι!

Πρέπει να υπάρξει ένα οργανωμένο κτηνιατρείο, με εργαζομένους που θα αναλάβουν την περισυλλογή των αδέσποτων με τη δέουσα προσοχή και κατόπιν θα γίνονται οι απαραίτητοι εμβολιασμοί και οι στειρώσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.


Παράλληλα είναι επιβεβλημένη η διαμόρφωση χώρου φιλοξενίας σε δημοτικό οικόπεδο, που θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και αξιοπρεπούς διαβίωσης των ζώων με απότερο στόχο την εύρεση αναδόχων (σε συνεργασία με τις υφιστάμενες φιλοζωικές οργανώσεις).

Σαφώς όλα αυτά προϋποθέτουν χρήματα και φυσικά τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της υπηρεσίας χωρίς προβλήματα.

Τα έξοδα για τα φάρμακα και ειδικά για τις τροφές των ζώων, μπορούν να καλυφθούν απο Pet shops, εταιρίες που παράγουν προϊόντα για ζώα κλπ. Το ανταποδοτικό κέρδος που θα υπάρξει γι' αυτές τις επιχειρήσεις θα είναι η διαφήμιση (ως χορηγών σε εκπομπές ανάλογου περιεχομένου) στα δημοτικά ΜΜΕ και φυσικά στους ειδικούς διαφημιστικούς χώρους που θα δημιουργηθούν (και πρέπει να δημιουργηθούν ωστε να καταπολεμηθεί η αφισσορύπανση). Παράλληλα μέσω προγραμμάτων ενημέρωσης προς τους δημότες, μπορούν να υπάρχουν διαφημιστικά banners ή διανομή διαφημιστικού υλικού των εταιριών που απο τη μεριά τους θα καλύπτουν τα έξοδα των ενεργειών αυτών.

Υποστηρικτικές δράσεις θα υπάρξουν σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία με σκοπό τη καλλιέργεια φιλοζωϊκής παιδείας και αντίληψης των μικρών παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου