Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ψάχνω να βρω ένα παρδαλό κατσίκι, να γελάσουμε μαζί.....

Πουθενά δεν ταιριάζει καλύτερα ο τίτλος «γελάει ο κόσμος», απ` ότι στη δημοσκόπηση της Kapa Research που δημοσιεύει το «Βήμα», δίνοντας 42% στον Μπουτάρη και περίπου 4% στο ΠΑΣΟΚ, που στην πραγματικότητα μπορεί να είναι κάτω από 3%...
Η Kappa Research, είναι γνωστό στους παροικούντες, πως είναι …»λαγουδάκι» του Ευάγγελου Βενιζέλου εδώ και πολλά χρόνια, ακόμα και σε περιόδους παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ. Και ο Βενιζέλος, ενδιαφέρεται περισσότερο για τους προσωπικούς μηχανισμούς του στη Θεσσαλονίκη πλέον, προκειμένου να διατηρήσει ελπίδες ατομικής «παραμονής» στο κοινοβούλιο, μετά την διαφαινόμενη πλήρη εκλογική εξάχνωση του ΠΑΣΟΚ. Έτσι σπεύδει να στηρίξει εκείνους που μπορούν να διατηρήσουν τις «γέφυρές» του με το διαπλεκόμενο κατεστημένο. Πρώτος όλων, ο Γιάννης Μπουτάρης: Ο αγαπημένος της Διαπλοκής, που «ταΐζει» εδώ και καιρό το media system με διαφημίσεις για τα «κρασιά Μπουτάρη» και φροντίζει να διατηρεί δημοτικά κονδύλια για επικοινωνία σε ύψη που δεν είχαν ούτε υπουργεία την εποχή των παχιών αγελάδων.

Θυμίζω, για την αξιοπιστία του πράγματος, πως η Kapa Research είναι η εταιρεία που τον Μάρτιο του 2012, λίγο πριν τις εκλογές που βύθισαν τον ΠΑΣΟΚ, έβγαζε ως …»καταλληλότερο πρωθυπουργό» τον Βενιζέλο, «με 22,9%, έναντι 21,7% του Α. Σαμαρά» (εδώ), ενώ ανακοίνωνε την ίδια περίοδο πως «το ΠΑΣΟΚ μειώνει τη διαφορά από τη ΝΔ» και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν …στην πέμπτη θέση (εδώ). Τέτοια επιτυχία!

Προσπαθεί λοιπόν το σύστημα Μπουτάρη-Βενιζελου, να μας πείσει:

Α) Πως ο Μπουτάρης που ήταν στο 30% πριν 1-2 μήνες, όταν ήταν ο μόνος επίσημα «υποψήφιος» για το Δήμο Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στο 42% τώρα που υπάρχουν άλλοι 10 επίσημοι υποψήφιοι!

Β) Πως ο Μπουτάρης έχει 20% διαφορά από τον Καλαφάτη, τον οποίο ο ίδιος ο Μπουτάρης χαρακτηρίζει «τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο».

Γ) Πως δεν υπάρχει καν ως δημοσκοπική καταγραφή ο Χρήστος Μάτης, που είχε συνεχή προβολή εδώ και δύο χρόνια ως -κατά γενική ομολογία- η πιο σκληρή αντιπολιτευτική φωνή κατά Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο.

Δ) Πως ο Μπουτάρης που εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη στήριξη από τον Γιώργο Παπανδρέου που κατέστρεψε τη χώρα, αποτελεί …εικόνισμα στα μισά σπίτια της Θεσσαλονίκης.

Και άλλα πολλά, που συνοψίζονται στο απλό: «Γελάει ο κόσμος!» 



Πηγή:  http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/03/42_9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου